Sunyi & Sendiri

Selalu saja sepi itu datang
Biarpun ada teman bertandang

Selalu saja Hati ini kosong
Sesat mentafsir diri yang sendiri

Aku tidak faham aku
Apatah lagi kamu

kerana akhirnya walaupun dikongsi
aku masih lagi sendiri.

Sepi

Aku Dan Blog

Baru aku perasaan yang aku punya banyak blog. Jikalau ada anugerah untuk blog paling banyak tapi tah-hape-hape. Aku rasa aku boleh menang. Tapi sememangnya dulu aku gila menulis, ada sahaja buah fikiran dan cerita yang ingin diluahkan dan dikongsi dengan dunia.

Namun kebelakangan ini, aku tidak sekreatif dulu. Dalam erti kata yang lain, aku tidak serajin dan mungkin tidak segigih dulu. Kebanyakan idea akan berakhir di dalam 'Draft' setidak-tidak pun sekadar tajuk. dan bila aku cuba untuk meyambung semula kisah itu, aku lupa dan akhirnya kosong begitu sahaja.

Aku mudah merasa bosan. dan aku akan cuba mencipta sesuatu yang baru untuk memperbaharui minat tersebut. dalam kes aku tajuk-blog. bila lagi aku tidak merasa ia berkaitan dengan diri aku pada ketika itu, aku punyai kecenderungan untuk melakukan perubahan. mungkin juga aku punyai banyak masa ketika itu, mungkin juga aku tercari-cari apa yang aku mahukan, mungkin juga aku terikut-ikut dengan sesuatu yang berlaku pada ketika itu, dan kemungkinan paling besar adalah aku sebenarnya tidak tahu apa yang aku buat.

Apa-apa pun, apabila membelek helaian demi helaian, pos demi pos, ada banyak kisah, isu, pendapat, luahan, karya dan macam-macam cerita yang aku tulis semenjak 7 tahun ini. dan cerita yang telah dizahirkan di dalam blog ini sebenarnya dapat mengingatkan aku semula tentang apa yang pernah berlaku sebelum ini. mengimbau semula kenangan zaman silam dalam bentuk penulisan. wah! betapa hebatnya bait-bait perkataan itu dapat membawa kita kembali mengikuti emosi kisah yang lampau.

sejujurnya, aku masih berniat untuk membuat satu lagi blog yang baru. tapi kali ini biarlah yang terakhir (berapa banyak yang terakhir la). biarlah yang betul-betul serasi dengan aku dan mudah untuk aku dan kepada sesiapa yang ingin aku kongsikan cerita itu ingat.

Berikut adalah blog-blog tersebut berserta 'caption' blog masing-masing mengikut susunan paling awal dicipta sehinggalah sekarang.

9. http://reezman.blogspot.com/ (Grow-71 Posts)

8. http://hawk17.blogspot.com/ (On the Other side- 7 Posts)

7. http://theblackjourney.blogspot.com/ (its about being u & enjoying life - 26 Posts)

6. http://mohdnoorizman.blogspot.com/ (Inilah aku - 74 Posts)

5. http://thewhitejourney.blogspot.com/ (Finding Light - 3 Posts)

4. http://supernerdguy.blogspot.com/ (super geek - yang ni xde post sebab saja-saja nak blog-link ini) #gila

3. http://thelastsupernerd.blogspot.com/ (last super-nerd - ada satu post je. ni pun buat saja-saja je) #gilalagi

2. http://hawkstore.blogspot.com/ (Hawk Inc - yang ni ala-ala Online store tapi produk2 dalam tu x jual) Saja-saja je. Mungkin lain kali.

dan blog aku yang terkini : blog ni lah. Hahaha

1. http://mylittlekingkong.blogspot.com/ (Izman Hawk Jr - 120 Posts setakat ini)

aku sebenarnya bercadang untuk menggabungkan semua post dari blog yang berlainan dan disatukan dalam satu blog yang aku rasa betul untuk aku. Oleh itu aku perlu bantuan untuk memilih dan mengundi blog-link yang terbaik dan paling sesuai untuk aku. atau cadangan anda adalah amat dialu-alukan sekiranya anda punyai idea yang paling gila untuk blog-link aku.

dan kali ini aku janji. pilihan & pendapat anda bakal menentukan blog kekal aku yang seterusnya.

Miss Universe Malaysia 2012



Ombak Rindu

I'll do anything to for YOU

Aku akan buat apa sahaja untuk mendapatkan kamu. Kamu. siapa kamu? atau apakah kamu?
Apple iPhone 4S

Salam Ramadhan


SCKLM 2011

aku suka berlari. berlari membuatkan aku tenang.



Bermula Semula

hari pertama, resah gelisah
takut dan gembira
Putrajaya aku bermula
belajar semula dari bawah

hari pertama, bermacam rasa
gundah gulana
kerana tujuan belum terarah
kabur pandangan mata

teman-teman lama
teman-teman baru
walaupun apa berlaku
sesuaikan diri itu perlu

tak apa
baru langkah pertama
aku tak kisah
bermula semula.

Beyonce - The Best Thing I Never had

Beyonce - One Plus One



If I aint got nothing, I got you
If I aint got something I don't give a damn, cause I got it with you
I don't know much about algebra, but I know one plus one equals two
And it's me and you, thats all we'll have when the world is thru

Cause baby we aint got nothing without love
Darling you got enough for the both of us
So come on baby, make love to me

When my days look low, pull me in close and don't let me go.
Make love to me. So that when the worlds at war, that our love heal us all
Right now baby make love to me...me...me...mee...mee. ooh ooh make love to me.

Hey! I don't know much about guns but I...I've been shot by you
Hey! And I don't know when I'm gon die, but I hope that I'm gon die by you
Hey! And I don't know much about fighting, but I, I know I will fight for you
Hey! Just when I ball up my fist I realize that I'm laying right next to you

Baby we aint nothing but love, and darling you got enough for the both of us
Make love to me...when my days look low, pull me in close and don't let me go.
Make love to me...so that when the worlds at war, that our love heal us all
Help me let down my guard, make love to me…me..me….me..meee ooh ooh ooh make love to


ShoutMix chat widget

Live Traffic Feed